Учителите в страната участват в обучения за базови умения при

...
Учителите в страната участват в обучения за базови умения при
Коментари Харесай

Учители придобиват знания и умения за използване на информационни технологии по проекта „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“

Учителите в страната вземат участие в образования за базови умения при потребление на осведомителни технологии и работа в електронна среда. Обученията се реализират по план " Равен достъп до учебно обучение в изискванията на рецесии ", осъществен по Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък " (ОП НОИР) 2014-2020 година



До момента в образованията са се присъединили съвсем 10 хиляди педагогичен експерти, а други 10 следва да усъвършенстват знанията си за работа с електронни просветителни платформи и да усъвършенстват на уменията им за преподаване от разстояние в електронна среда.

По-ранни изследвания у нас сподели, че близо една трета от преподавателите са изпитвали усложнения при работа с просветителни платформи. Затова стремежът на план " Равен достъп до учебно обучение в изискванията на рецесии " е да подкрепи учителите като им даде опция да поддържат по-успешно учениците, образованието им да не прекъсва, както и да предизвикват мотивацията и интереса към ученето.

Педагогическите експерти имат опция за придобиване на базови умения за преподаване и осъществяване на образования посредством потребление на ИКТ и профилирани просветителни платформи и просветителни запаси. Обученията се организират в дребни групи с дълготрайност от шест университетски часа. Технически те са обезпечени с електронни устройства, които по-рано бяха обезпечени посредством план " Равен достъп до учебно обучение в изискванията на рецесии ". Нуждаещите се учебни заведения получиха съвсем 65 хиляди портативни механически устройства за възпитаници и над 20 хиляди - за педагогичен експерти.

До момента по плана, който бe основан като отговор на последствията от пандемията от COVID-19 и си сложи за цел да не се допусне спиране на процесите на обучение и приобщаване в изискванията на рецесии и да противодейства на риска от отпадане, са минали образования 9 385 педагогичен експерти.

Други от дейностите по плана са ориентирани към осъществяване на краткосрочни образования за придобиване на умения за работа с електронни просветителни платформи на възпитаници, които изпитват усложнения при работа с тях. Дейността обгръща и учениците от първи клас за реализиране на прехода от предучилищно към учебно обучение в електронна среда. Също по този начин и просветителните посредници и родителите се образоват за придобиване на базови умения за потребление на ИКТ и профилирани просветителни платформи и просветителни запаси.

По плана продължава и даването на в допълнение образование за възпитаници, които имат усложнения при усвояването на образователното наличие. Целта е да се предотврати натрупването на просветителни дефицити. Учениците от Украйна, записани в българските учебни заведения, също имат опция за в допълнение образование по български език като непознат и по други образователни предмети.

Проект " Равен достъп до учебно обучение в изискванията на рецесии " е ориентиран и към подкрепяне на техническото застраховане на просветителната система и се стреми да подсигурява основаването на равни условия за всички възпитаници придобиване на базови цифрови умения и качествено образование по всички предмети и от всички стадии на учебното обучение.

Проект BG05M2OP001-5.001-0001 " Равен достъп до учебно обучение в изискванията на рецесии " се осъществя по Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък " (ОП НОИР) 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейските структурни и капиталови фондове, с съответен бенефициент - Министерството на образованието и науката (МОН). Общата му стойност 109 562 541,93 лв. и е с дълготрайност 35 месеца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР