Учителите са най-важният актьор в класната стая. Учителят е бил,

...
Учителите са най-важният актьор в класната стая. Учителят е бил,
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Учителите са най-важният актьор в класната стая

Учителите са най-важният артист в класната стая. Учителят е бил, е и ще остане главният фактор в просветителната система, сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на церемонията за връчването на премиите от 22-ия Национален конкурс " Учител на годината, проведен от Синдиката на българските учители /СБУ/ към КНСБ.

Вижте фотоси >>

Занапред от ден на ден ще разчитаме на учителите, тъй като в случай че преди век или век и половина сме разчитали на учителите да научат децата на базова просветеност - на четене, писане, броене, през днешния ден разчитаме да ги научат на доста повече неща, съобщи министър Вълчев, представен от Българска телеграфна агенция. И добави, че учителите би трябвало в този момент да приготвят учениците за идващите 40-50 години, когато ще бъдат на пазара на труда, и се разчита, надали не, учителите да са футуролози, само че те не могат да са такива.

Разчитаме дружно с родителите да се оправим с предизвикването за нараствания брой на деца, прибързано напускащи просветителната система, и по тази причина създадохме механизма за връщането на учениците в учебно заведение, означи министър Вълчев. Той добави, че учителите би трябвало да създадат децата положителни хора и да ги възпитат, и по тази причина е квалифициран планът на Стратегията за възпитателната работа. Имаме потребност да бъдем сътрудници в най-важната задача - да образоваме децата, да ги създадем знаещи, можещи и положителни хора, и би трябвало да се обединим в едни общи и споделени полезности, по които да възпитаваме и образоваме децата, съобщи просветителният министър.

Най-важната инвестиция на страната е в учителите, тъй като в случай че имаме положителни учители, ще имаме положителни експерти по всички останали специалности, сподели министър Вълчев.

По думите му вложенията в учителите са с най-висока норма на социална възвръщаемост. И не би трябвало да имаме съмнение за взетото бюджетно и политическо решение да се усилят възнагражденията на учителите, разяснява министър Красимир Вълчев.

Той благодари за партньорството със СБУ и означи, че най-хубавите политики в образованието са осъществени с помощта на това партньорство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР