Учителите предпочитат учебната година да започне присъствено. Това твърди Асен

...
Учителите предпочитат учебната година да започне присъствено. Това твърди Асен
Коментари Харесай

Учителите искат присъствен старт на учебната година, твърди председателят на директорското сдружение

Учителите избират образователната година да стартира присъствено. Това твърди Асен Александров, ръководител на Сдружението на шефовете в междинното обучение и шеф на столичното 51-во приблизително учебно заведение " Елисавета Багряна ". Според думите му пред БНР единици били учителите, които не желали присъствен старт на образователната година.

Според Александров, проектът на МОН за ограничения във връзка с КОВИД е " изцяло съответен, събрал на едно място опита от миналите 15-16 месеца, през които сме били в онлайн образование ". По-точно, правилото на взимане на ограничения да е местен, съгласно равнището на заболяемост и дали има инфектирани в съответното учебно заведение и клас.
 Диян Стаматов: Тази образователна година ще започва по много друг метод Диян Стаматов: Тази образователна година ще започва по много друг метод
Повече от ясно е, че тази образователна година в цялата страна ще стартира по един много по-различен метод. Това съобщи пред „ bTV “ Д...

" В някои области може да се случи по този начин, че изобщо да не се затварят през цялата образователна година. Каквито и ограничения да се вземат, в това число и да не се вземат никакви ограничения, ще има недоволни по една или друга причина. Очевидно е, че най-потърпевши от едно затваряне у дома са учениците в началния стадий. Няма по какъв начин за първи клас да е дейно онлайн образованието – те тогава се учат да пишат, това е развой, който може да се извърши единствено присъствено. Приоритизирано е, че последни се затварят учениците в начален стадий. Така е в целия свят ", разяснява Александров.

" 45% от шефовете са имунизирани и 35% от учителите, което е значителен % ", посочи още учебният шеф. По думите му, към тях се прибавя огромен брой преподаватели, прекарали ковид: " Така че процентът на имунизираните и на изкаралите болестта е близо 70. Всичко, което е трябвало да се каже, към този момент е казано. Прекаляването както с пропагандата за имунизиране, по този начин и с пропагандата за неваксиниране, която се прави неофициално, носи вреди. Всеки преподавател би трябвало да избере самичък за себе си съгласно здравословното си положение дали да се имунизира или не. Той знае най-добре. Вече всеки е с някакво мнение по въпроса и доста мъчно можеш да го убедиш ".

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР