Училище за пациенти, диагностицирани с различни онкологични заболявания, стартира Отделението

...
Училище за пациенти, диагностицирани с различни онкологични заболявания, стартира Отделението
Коментари Харесай

Училище за онкоболни стартира в „Софиямед“

Училище за пациенти, диагностицирани с разнообразни онкологични болести, започва Отделението по здравна онкология на УМБАЛ „ Софиямед “. Сесиите в него ще се организират всеки финален вторник на месеца от 14,00 ч. Те ще срещат пациентите със същността на болестта им, методите за неговото диагностициране, стадии на протичане, лекуване, превъзмогване на нежеланите странични резултати, следене на положението им.
     
Лектори в безплатното Училище ще бъдат водещи онколози от лечебното заведение и други експерти, поради нараствания брой на пациентите, които организират таргетна и имунотерапия.
 
Диетолечение, физическата интензивност на заболелите, както и психически съвещания за тях и техните близки ще се разискват при обособените онкологични болести.

Всяка сесия ще бъде отдадена на друго онкологично заболяване. Първата сесия на 26-ти ноември, ще осведоми за методите за модерна диагностика и лекуване на карцинома на млечната жлеза. Насоки за здравословно хранене ще показа посетител преподавател диетолог доктор Райна Стоянова.
 
„ Нашата цел е- дейно лекуване с естествен метод на живот на онкологично болния “, разясняват от екипа на отделението по онкология на УМБАЛ „ Софиямед “.
 
Присъствието не изисква авансово записване или възнаграждение и всички са добре пристигнали да посетят лекциите, с цел да се осведомят.
 Училището ще се организира в Учебна зала №1, бранш Г на УМБАЛ „ Софиямед “, намиращ се на бул. “Г.М.Димитров “ 16.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР