Училищата в Израел ще останат отворени въпреки установеното огнище на

...
Училищата в Израел ще останат отворени въпреки установеното огнище на
Коментари Харесай

В Израел училищата остават отворени въпреки откритото огнище на Covid-19 в гимназия

Училищата в Израел ще останат отворени макар откритото огнище на Covid-19 в една гимназия, заяви здравното министерство, само че министър председателят Бенямин Нетаняху предизвести, че рестриктивните мерки, въведени поради ковид, ще бъдат наложени още веднъж, в случай че равнищата на заразяване се усилят, съобщи Ройтерс.

Израел подвигна доста от рестрикциите през последните няколко седмици със спадането на равнището на зараза, само че то внезапно се увеличи в петък, когато бяха регистрирани 101 нови случая, болшинството от тях произлизащи от приблизително учебно заведение в Ерусалим, откакто предходната събота бяха едвам четири.

В телевизионно послание министър председателят съобщи, че към момента е прекомерно рано да се каже дали това демонстрира смяна на наклонността. Следващите няколко дни ще се види дали ще има доста повишение на равнищата на заразяване, което би наложило смяна в политиката, добави той.

Училищата, в които са открити случаи на заразяване, ще бъдат затворени, заяви министерството на опазването на здравето.

Петъчният гърмеж накара здравните управляващи да предупредят израелците да не смъкват гарда и да поддържат обществена отдалеченост и хигиена и да носят маски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР