Училищата, университетите, летните лагери и културните центрове в Москва отново

...
Училищата, университетите, летните лагери и културните центрове в Москва отново
Коментари Харесай

Москва отваря учебните заведения

Училищата, университетите, летните лагери и културните центрове в Москва още веднъж ще отворят порти, като част от идващото облекчение на карантинните ограничения в съветската столица, където новозаразените с COVID-19 не престават да понижават, съобщи „ Ройтерс “.

От идната седмица към този момент няма да бъде наложително носенето на маски навън, само че изискването продължава да важи за магазините, аптеките и публичния превоз.

Следващото облекчение на рестрикциите ще бъде при започване на август, когато жителите към този момент ще могат да посещават спектакъл, кино, концерти и спортни събития, а условието към уредниците е потенциалът да не надвишава 50%.

„ Разбира се, всяка фаза на унищожаване на рестриктивните мерки има детайли на непредсказуемост и риск. Но животът сподели, че обстановката остава под надзор и рискът е оневинен “, написа кметът Сергей Собянин в своя формален уеб страница.

Общо над 227 хиляди случая на инфектирани с ковид са регистрирани в Москва досега, като за последното денонощие те са 568.

Русия е четвъртата най-силно наранена от COVID-19 страна – по данни на „ Ройтерс “ болните са най-малко 700 хиляди, като от тях умряли са над 10 хиляди.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР