Училищата ще получат допълнителни над 1 500 преносими компютри. Това

...
Училищата ще получат допълнителни над 1 500 преносими компютри. Това
Коментари Харесай

Допълнителни над 1500 преносими компютри за учениците


Училищата ще получат спомагателни над 1 500 портативни компютри. Това ще стане преди началото на новата образователна година, оповестиха от МОН. Техника ще получат 123 образователни заведения.

Лаптопите се дават под по Национална стратегия “Информационни и информационни технологии в системата на предучилищното и учебното обучение “.  От тях 1196 са с операционна система Windows, а останалите 327 – с Chrome.

В 125 учебни заведения ще бъдат построени нови цялостни Wi-Fi зони или ще бъдат доизградени към този момент съществуващи такива. 217 учебни заведения ще бъдат оборудвани с общо 300 модерни интерактивни екрана с вградени компютърни модули за образование в класните стаи. 50 професионални и профилирани гимназии ще бъдат финансирани за закупуване на определен от тях програмен продукт за професионално образование за възстановяване на образователния развой.

Всички кандидатствали общини ще получат средства за закупуване на електронен дневник за детските градини на територията им. Общо 1 544 800 лева ще бъдат разпределени сред общински и държавни детски градини.

Целта на националната стратегия е да даде повече благоприятни условия за цифровизация на учебните заведения и детските градини. За тази година по нея са планувани общо 12 500 000 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР