Училищата ще имат възможност да кандидатстват втори път за участие

...
Училищата ще имат възможност да кандидатстват втори път за участие
Коментари Харесай

Започва кандидатстването по схемата за безплатно летуване на ученици

Училищата ще имат опция да аплайват повторно за присъединяване в програмата за безвъзмездни летни пътувания, в случай че до края на юли т.г. плануваните за задачата средства от държавния бюджет не бъдат изчерпани. Това е записано в новата Национална стратегия „ Отново дружно “, която беше призната от Министерския съвет през днешния ден. Тя ще бъде финансирана с 15 млн. лева от държавния бюджет, планувани за поддръжка на туристическия бизнес. С тях на отмора ще бъдат изпратени 30 000 участници - деца и съпътстващи ги педагози.

Министерството на образованието и науката (МОН) ще приема поръчки за присъединяване от на следващия ден, 17 юни 2021 година, до 31 юли 2021 година Ако след тази дата плануваният бюджет не е изразходван, учебните заведения могат да аплайват още веднъж до 1 септември т.г. или до привършване на финансовия предел.

За първия стадий от кандидатстването важи ограничаването броят участници от едно учебно заведение да не надвишава 7% от общия брой възпитаници и личен състав до най-много 165 участници. Училищата с под 150 възпитаници и преподаватели могат да заявят група от до 12 участници. За втория стадий тези ограничавания отпадат, стига общият брой включени участници от едно образователно заведение да не надвишава 165 за всички стадии на програмата.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Министерството на финансите ще отдели средства от централния...

„ Отново дружно “ е предопределена за възпитаници от I клас до XI клас през образователната 2020/2021 година, като на всеки 10 ученика има не по-малко от един компаньон - преподавател или различен педагогичен експерт от учебното заведение или от Център за специфична просветителна поддръжка.

Учениците, които ще се включат в шестдневните безвъзмездни пътувания, ще се избират по критерии, одобрени от педагогическите препоръки. В хода на публичното разискване на националната стратегия МОН формулира няколко типа примерни критерии: дълготрайност на образованието от дистанция; показване в образователния процес; обществен статус; здравен статус. Педагогическият съвет може да избира от тях, както и да дефинира други критерии, съобразени с особеностите на съответното учебно заведение.

Туристическият пакет за шестдневното пътешестване е с закрепена стойност от 500 лева на участник. Училищата би трябвало да съберат не по-малко от три предложения от туроператори и да изберат най-хубавата от позиция на условия за превоз, настаняване, хранене, застраховка и съпътстваща културна, спортна и/или обществена стратегия.

Целта на новата Национална стратегия „ Отново дружно “ е да насърчи възобновяване на връзката сред учениците, да помогне за обогатяване на тяхната просвета, да подтиква работата им в екип, да сътвори условия за увеличение на физическата им интензивност. Всичко това е от значимо значение за присъственото започване и осъществяване на просветителния развой през идната образователна година.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР