Учениците в музикалните училища се справят много по-добре с изпитите

...
Учениците в музикалните училища се справят много по-добре с изпитите
Коментари Харесай

Музиката и математиката вървят ръка за ръка

Учениците в музикалните учебни заведения се оправят доста по-добре с изпитите по математика или език в съпоставяне с връстниците си от други учебни заведения.

За това пишат учени, разгласили резултатите от огромни наблюдения на възпитаници от гимназията, в Journal of Educational Psychology.

Уроците по музика и изкуство постоянно се изнасят на назад във времето и се финансират на остатъчна основа, защото формалните лица считат, че те пречат на децата да учат математика, естествени науки и език. Ние показахме, че това не е по този начин - колкото повече децата се занимават с музика, толкоз по-добре учат ", споделя Питер Гузуасис от Университета на Британска Колумбия (Канада).

През последните години учените интензивно се пробват да схванат дали доста човешки качества , в това число музикалният гений, склонността към математика и просвета, писателските умения и други отличителни черти се наследяват от генетична позиция. 

След редица проучвания доста учени стигнаха до заключението, че няма такава генетична връзка.  Но скорошно сравняване на математическите качества на родителите и техните деца сподели, че качествата по-скоро се наследяват, в сравнение с не , само че доста зависи от възпитанието и образованието.-->
 Thinkstockphotos
В същото време доста елементарни хора и откриватели постоянно виждат, че децата, които са способни по музика, по едно и също време се показват добре и в математиката, и назад. Това принуждава учените да спорят още повече с какво е обвързван триумфът в образованието , до каква степен инцидентна е връзката сред любовта към числата и изкуството и дали има други модели от този тип.

Гузуасис и неговите сътрудници решили да ревизират дали тази връзка в действителност съществува. За да създадат това, те наблюдават триумфа на рекордна група в канадските учебни заведения, която включва повече от 100 000 възпитаници от гимназията, които неотдавна са издържали изпити. Анализирайки данните учените открили, че музиката въздейства освен върху триумфа по математика на учениците , само че и върху техните триумфи по физика, биология и филантропичните дисциплини.

Освен това е видяна причинност, че колкото по-ярко се изявяват учениците в една или друга област на музиката, това е обвързвано със степента им на изява по математика, проучване на езици и естествени науки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР