Учениците в Берлин имат възможност да повтарят настоящата учебна година

...
Учениците в Берлин имат възможност да повтарят настоящата учебна година
Коментари Харесай

Позволиха на учениците в Берлин да повтарят годината заради COVID-19

Учениците в Берлин имат опция да повтарят актуалната образователна година поради спирането на образователните занятия и отдалеченото образование вследствие на пандемията от ковид, написа " Гардиън ".

Законодателите в немската столица, една от 16-те провинции на Германия, гласоподаваха в поддръжка на смяна в законодателството , която разрешава на всички възпитаници в Берлин да повтарят годината, известно на немски език като sitzenbleiben.

До момента нито учениците, нито родителите им можеха свободно да вземат сходно решение . Често се пояснява като отрицателно отразяване представянето на ученика или закъснение от другите възпитаници поради слаб триумф.

Решението обгръща децата от 1-и до 10-и клас , които са на възраст от 6 до 15-16 година

Родителите, които желаят децата им да повтарят годината, ще би трябвало да подадат документи на учебния шеф, а също ще би трябвало да се срещнат с представител на учебното заведение, с цел да решат кое е най-хубавото за детето.

Но решението не е одобрявано от всички . Наскоро в взаимна декларация учебни шефове стачкуваха против проектите, като обявиха, че се притесняват от " организационна злополука ", в това число претъпкани класни стаи, липса на задоволително учители и липса на задоволително пространство в класните стаи.

Други немски провинции обмислят сходно решение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР