Учениците ще започнат учебната година присъствено на 15 септември. Въвежда

...
Учениците ще започнат учебната година присъствено на 15 септември. Въвежда
Коментари Харесай

Учениците започват присъствено, заведенията ще работят до 22 часа

Учениците ще стартират образователната година присъствено на 15 септември. Въвежда се вечерен час за заведенията до 22 часа . Състезанията на закрито ще са без аудитория, а тези навън с до 30% запълняемост на местата. Ограничения има и за груповите събирания – до 30 души на закрито . Това са част от новите ограничения, които вкарва страната от 7 септември , за ограничение на разпространяването на болестта от ковид.

Повече от половин България е в алената зона със заболеваемост от над 250 души на 100 000 население, като област Търговище е в тъмночервената зона – с 500 заболели на 100 000 население.

Здравният министър Стойчо Кацаров разгласи новите ограничения, които се вкарват. Заповедта следва да излезе до края на деня в четвъртък. Те са по-мек вид по отношение на поисканите от основния здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той не присъстваше на представянето на ограниченията. Съобщено беше, че е в болничен.

Последното място по имунизация ни отрежда първо място по смъртност, сподели Стойчо Кацаров. Въпреки това място за суматоха няма, обстановката е сериозна, само че не е излязла от контрола ни, съобщи здравният министър.

Здравният министър сподели още, че 85% от умрелите от ковид са хора над 60-годишна възраст. Затова продължаваме да настояваме да се имунизират възрастните хора, сподели Кацаров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР