Ученици презентираха възможностите за професионално образование в област Монтана. Инициативата

...
Ученици презентираха възможностите за професионално образование в област Монтана. Инициативата
Коментари Харесай

В Монтана представиха професионалното образование

Ученици презентираха опциите за професионално обучение в област Монтана. Инициативата бе на районно ръководство на образованието във връзка 110 години професионално образование в региона.
"През 1909 година се дава началото на професионално обучение в района с откриването в Берковица на Окръжно столарско учебно заведение като филиал на Русенското столарско учебно заведение. Целта е да се срещнат учениците и техните родители с опциите, които оферират професионалните учебни заведения в област Монтана ", сподели на откриването Трайка Трайкова, шеф на РУО Монтана.
15 са учебните заведения в област Монтана, които дават специалности. Част от тях се включиха в “Панорама на професионалното обучение и образование “ в центъра на Монтана. Лесотехническата професионална гимназия в Берковица към този момент 110 години образова фрагменти.
За първи път в района в приема след 7 клас ще има компетентност "Хлебар и сладкар ". Приемът е в монтанското второ учебно заведение, съобщи Стефания Петкова.
"Срокът на образование е 5 години. Ще се учи в дуална форма на образование, задачата е да разнообразим малко нещата в Монтана и учениците да се учат на нови неща. Днешните хлебари са над 50-годишни и би трябвало да има кой да ги замести. "
Кметът на Монтана Златко Живков поздрави учениците "Това е едно належащо показване, което демонстрира през годините,по какъв метод се обръща внимание на образованието.Надявам се младежите,които са тук, да бъдат все по положителни, да намерят своя късмет там където желаят, с цел да може всички да бъдем потребни за България ", сподели Живков.
В градската градина на Монтана бяха изложени макети на строителна и селскостопанска техника, сладкиши, коктейли, сандвичи, мляко, масло, даже домашни кокошки, патица и зайци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР