Ученици от Търговищв събират средства за Австралия. Средства за справяне

...
Ученици от Търговищв събират средства за Австралия. Средства за справяне
Коментари Харесай

Добрият пример: Ученици от Търговище събират средства за Австралия

Ученици от Търговищв събират средства за Австралия.

" Средства з а справяне с вредите от пожарите в Австралия събират възпитаници от Търговище. Възпитаните на Първо СОУ " Св. Седмочисленици " провеждат дарителска акция, посредством която желаят да оказват помощ на потърпевшите от пожарите ", заяви Анета Милева, учител по български език и литература, представена от Българска телеграфна агенция.

Младите хора са записали малко видео, с което приканват своите другари да дарят, въпреки и дребна сума, за възобновяване на вредите. В посланието им се споделя: " Повече от месец сме очевидци на ужаса от вилнеещите огньове и не желаеме да останем безучастни към трагичните събития.

Затова призоваваме всички наши другари, учители, родители и съученици да дарят дребни суми, с които да подкрепят самодейността. Събраните средства ще изпратим посредством Червения кръст ".

-->

Младите хора - посланици на Екологичен потенциал, изясняват че вършат това, тъй като е значимо хората да са съпричастни. Според тя е нужно да се осъзнаят аргументите за бедствието и да се ангажират хората с решаването на световните екологични проблеми.

" Ние сме поколението, което може да избави планетата от идната екологична злополука. Онзи, който избави и една единствена душа, избавя света " , уверени са учениците.



Кутиите за дарения са сложени на входа на учебното заведение и във фоайето по естествени науки на третия етаж
. Инициативата е част от Greentivity - огромен план, по който работят младшите посланици на Екологичен потенциал.



" Крайната им цел е живот в един по-зелен и по-добър свят ",
добавя Милева - старши дипломат на Екологичен потенциал.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР