Ученици от Търговище записаха аудио книга в помощ на незрящи

...
Ученици от Търговище записаха аудио книга в помощ на незрящи
Коментари Харесай

Ученици записаха аудио книга за незрящи деца

Ученици от Търговище записаха аудио книга в помощ на незрящи деца. Така те се включиха в националната самодейност „ Подари ми история ", а положителното им дело беше отличено от Федерация " Български пациентски конгрес ", която годишно раздава награди в памет на журналистката Даниела Сеизова.

Четирима седмокласници от междинното новаторско учебно заведение „ Свети Седмочисленици " в Търговище сътвориха звуковата книга по „ Пет приказки " на Валери Петров. Така те помогнаха на деца със зрителни увреждания да се допрян до озвучени художествени творби.
Елис: Избрахме тази книга, тъй като е доста забавна и всякога, когато стартираме да четем приказката ни придвижва в различен свят.Асен: Влязохме в някакъв нов свят, свят с други технологии и непознати неща, само че те отвориха нови порти персонално за мен, тъй като малко по-късно станах и радиоводещ.
Неочаквано за Ивайла, Елис, Мервин и Асен било признанието. Първо получили благодарственото писмо от незрящо момче, след това пристигнала и премията „ Смело сърце ".
Мервин: Не сме очаквали, че ще получим премия. Направихме го, тъй като искахме да помогнем.Анета Милева, преподавател по БЕЛ: С моите възпитаници вършим доста извънкласни активност, като моята концепция е да ги науча да бъдат по-добри, съпричастни към разликите на другите, по-толерантни.
Записът на звуковата книга може да се употребява на особено основания уебсайт на самодейността „ Подари ми история ". Предоставен е безплатно и на Съюза на слепите, на библиотеки и читалища.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР