Ученици от средно училище Васил Левски“ в Карлово подготвят спектакъл,

...
Ученици от средно училище Васил Левски“ в Карлово подготвят спектакъл,
Коментари Харесай

Ученици представят в спектакъл последните дни на Левски

Ученици от приблизително учебно заведение „ Васил Левски “ в Карлово приготвят театър, отдаден на последните дни на Апостола. Той ще бъде показан пред аудитория на 18 февруари, когато родния град на Левски ще уважи 146 години от неговата крах. Постановчик на спектакъла, озаглавен „ Васил Левски - един несбъднат сюжет “, е Иван Стефанов, режисьор на карловския спектакъл „ Елена Снежина “, а текстът е квалифициран от учителката от междинното учебно заведение Златка Видолова.

Над 20 възпитаници от 9-12 клас вземат участие в представлението, ролята на Апостола е поверена на 11-токласника Иван Лазаров. Това е първото присъединяване на младежа в учебното зрелище, част от останалите към този момент са взели участие в всеобщите подиуми или с функции в предходни спектакли.

Ученическото зрелище е кулминационната точка на деянията, отдадени на Апостола в дните преди 19 февруари. А учебното заведение, което носи неговото име отбелязва трагичната дата в българската история със серия прояви.

В Общинската библиотека „ Д-р Иван Богоров “ към този момент е открита галерия от училищен рисунки, отдадени на Васил Левски. А през днешния ден в учебното заведение се показват клипове на родолюбива тема, а по-късно ще бъдат отличени литературни произведения на възпитаници, взели участие в конкурс, отдаден на Васил Левски.

Утре е междуучилищното съревнование „ Лъвски скок “, а на идващия ден викторината „ Аз зная за Левски “.

В памет на 146 години от гибелта на Васил Левски в Карлово бе открита галерия от портрети на бележити българи, рисувани от художника Стефан Йорданов. Миналата вечер Националният музей „ Васил Левски “ показа книгата „ Карлово - парченца история “, томчето е фототипно издание на четири краеведски изследвания на Никола Славчев, първият организатор на музея на Левски за Христо Ботев, Теофан Райнов, възрожденския просветник Брайко Хаджигенов и за църквата „ Свети Николай “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР