Ученици от румънския град Хунедоара посетиха Община Варна, която е

...
Ученици от румънския град Хунедоара посетиха Община Варна, която е
Коментари Харесай

Ученици от Румъния вървят по пътя на Янош Хуняди

Ученици от румънския град Хунедоара посетиха Община Варна, която е последна точка в техния план „Маршрутът Корвин“, популяризиращ местата, свързани с антиосманските походи на именития трансилвански челник Янош Хуняди, известен и като Йоан Корвин.

Групата бе водена от кмета на града Дан Бобутану, шефа на музея към замъка Корвин Сорин Тинку и проф. Джорджел Апостол. 13-те възпитаници, на възраст сред 15 и 18 години, са включени в пътешествието, след сполучливо показване в надпревари, отдадени на историческите събития от времето на Янош Хуняди.

Делегацията бе посрещната от Пламена Маринова, зам.-кмет на Община Варна, а в срещата се включиха Невян Митев – шеф на парк- музей „ Вл. Варненчик “, и Доника Михалева от дирекция „ Образование и юношески действия “. Гостите показаха в детайли плана, който осъществят. Обсъдени бяха и разнообразни благоприятни условия за съдействие сред двата града. Във Варна румънската делегация е възнамерявала и визити на туристически забележителности, измежду които Регионалният исторически музей, Римските терми и парк–музей „ Владислав Варненчик ”, където учениците ще поднесат венец и ще имат урок по история за борбата край Варна на 10 ноември 1444 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР