Ученици от професионалната гимназия по туризъм в Бургас решиха да

...
Ученици от професионалната гимназия по туризъм в Бургас решиха да
Коментари Харесай

За пример! Бургаски ученици преписаха „История славянобългарска“, за да ...

Ученици от професионалната гимназия по туризъм в Бургас взеха решение да продължат делото на Паисий Хилендарски като преписаха неговата „ История славянобългарска “. Деветокласниците се върнаха няколко епохи обратно, когато Паисий слага началото на възродителния развой у нас, осведоми bmt-news.com. „ Тази тяхна самодейност е нещо неповторимо за днешния 21 век. Знам с какво се занимават младежите и писането не им е измежду обичаните занимания. За това в действителност се гордея с това, което нашите възпитаници направиха “, сподели Петя Кудева, която е учител по история в ПГТ „ Проф. Д-р Асен Златаров “- Бургас.

В едно от междучасията след часа по история, деветокласниците решили, че и те могат да запазят нашата история, като препишат делото на Паисий. Направили лист с искащите съученици и единствено за месец преписали цялото произведение.

Това не е първият дубликат, който учениците от тази гимназия вършат. Още през 2005 година техни връстници дават началото. Преписът ще бъде изложен в гимназията, като доказателство, че към момента има родолюбиви възпитаници.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР