Ученици от Професионалната гимназия по електротехника и електроника „М. В.

...
Ученици от Професионалната гимназия по електротехника и електроника „М. В.
Коментари Харесай

Учебният център на ЕНЕРГО-ПРО отвори врати за бъдещи енергетици

Ученици от Професионалната гимназия по електротехника и електроника „ М. В. Ломоносов " в Горна Оряховица посетиха Учебния център на Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна. Главният изпълнителен шеф на ЕНЕРГО-ПРО Варна Момчил Андреев срещна бъдещите енергетици с вероятностите за кариерно развиване в компанията.

След като минаха инструктаж за безвредна работа с електрическите уреди, водещи специалисти в електроенергетиката срещнаха единадесетокласниците с главните уреди, които се употребяват в електроразпределителната мрежа.

Те посетиха образователните зали, в които следиха демонстрации на разнообразни видове силова инсталация, кабелни глави, разгледаха умалено копие на въздушна електропроводна линия. По време на заниманията навън учениците следиха подготовка по нанагорнище на стоманорешетъчен дирек.



Обучението продължи с посещаване на Високоволтовата лаборатория на Електроразпределение Север, където специалистите на сдружението срещнаха бъдещите електротехници с главните видове тествания на кабели, изолатори и профилирани защитни средства.

Участниците получиха документ за сполучливото прекосяване на базовия обучителен курс. Учениците от ПГЕЕ „ М. В. Ломоносов ", които вземат участие в интернационален план по стратегия „ Еразъм ", бяха осведомени с опциите за летни стажантски стратегии, които Електроразпределение Север предлага за учащи в професионалните гимназии по електротехника.



ЕНЕРГО-ПРО е най-големият шеф в Североизточна България в енергийния бранш и е главната опция за професионална реализация на завършващите ПГЕЕ „ М. В. Ломоносов ". През интервала 2013 - 2018 година в електроразпределителното сдружение са постъпили на работа близо 100 ученици на гимназията. Това са над 50 % от общия брой завършващи гимназията в петгодишен интервал.

От основаването на Учебния център на ЕНЕРГО-ПРО през 2009 година до в този момент в него са минали образование хиляди сегашни и бъдещи енергетици, които са усвоили нови на практика познания за безвредна работа с електрическите уреди.

Традиционно експертите на ЕНЕРГО-ПРО отварят вратите на Центъра за възпитаници и студенти, с цел да срещнат бъдещите енергетици със спецификата на специалността още по време на просветителния развой. Посещенията на възпитаници и студенти в Учебния център са част от политиката на компанията да поддържа образователните заведения в подготовката на професионални фрагменти в областта на енергетиката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР