Ученици от Oбщина Вълчи дол се докоснаха до световната купа

...
Ученици от Oбщина Вълчи дол се докоснаха до световната купа
Коментари Харесай

Ученици се срещнаха с волейболната звезда Теодор Салпаров

Ученици от Oбщина Вълчи дол се допряха до международната купа по волейбол, която ще бъде връчена на първенеца в шампионата на планетата за мъже, проведено взаимно от България и Италия (10-30 септември).

Възпитаници на СУ „ Васил Левски “ (гр. Вълчи дол), ОУ „ Васил Левски “ (с. Михалич), ОУ „ Св. Иван Рилски “ (с. Червенци) и ОУ „ Св. Климент Охридски “ (с. Стефан Караджа) гостуваха на министъра на младежта и спорта Красен Кралев в наличието на народния представител от ГЕРБ Павел Христов и Димитър Тодоров, зам.-кмет на Вълчи дол. В постройката на ММС учениците и техните преподаватели имаха опция да беседват със звездата на националния тим по волейбол Теодор Салпаров и да прегледат кабинета на министъра.

„ Радвам се, че сте ми пристигнали на посетители да видите по какъв начин работя. Вашата община е доста спортна. Знам, че имате доста мощен тим по баскетбол за кадетки, а от Вълчи дол е и бащата Наско Сираков, който през днешния ден има рожден ден – Петко Сираков “, обърна се министър Кралев към децата. Той ги посъветва да спортуват постоянно, да си учат уроците и им даде обещание през лятото да ги посети, с цел да види на място с какви условия за спорт разполагат.

Теодор Салпаров предложения децата да поддържат националния тим по волейбол в мачовете от Световното състезание, които ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна.

„ Не всички деца имат този неповторим късмет да допрян купата, която ние мечтаем да спечелим. Аз също я виждам за първи път в този момент и доста се вълнувам “, сподели Салпаров.

Учениците от Вълчи дол получиха от министър Кралев топки за футбол, баскетбол и волейбол, както и дарове #BeActive. След визитата в ММС децата разгледаха Музея на спорта на националния стадион „ Васил Левски “.

Главният организатор на музея Катя Иванова ги срещна с изложените експонати и с най-големите триумфи в историята на българския спорт. След това децата разгледаха трибуните, терена и съблекалните на стадиона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР