Ученици от Математическата гимназия Баба Тонка“ в Русе са създали

...
Ученици от Математическата гимназия Баба Тонка“ в Русе са създали
Коментари Харесай

Русенски ученици създадоха био пестицид, който е безвреден за пчелите и гарантира екологично чисти плодове и зеленчуци



Ученици от Математическата гимназия " Баба Тонка “ в Русе са основали био пестицид, който е безопасен за пчелите и подсигурява екологично чисти плодове и зеленчуци. Тази тяхна работа завоюва първо място на десетото издание на младежкия предприемачески конгрес на Junior Achievement, който се организира в София. Изобретението на русенските младежи ще бъде показано на съревнование в Белград, а по-късно в Брюксел.
Елена Михайлова, Виктория Пенчева, Михаела Дакова и Виктор Дяков от 10 клас на Математическата гимназия " Баба Тонка “ са новите изгряващи звезди на предприемачеството. Тяхната компания в действителност бе приета от предприемачи и агрономи за новаторска. Те сами показват концепцията и реализирането ѝ:

" Нашият артикул е капсула и е нов тип био пестицид, изработен от три елементарни естествени съставки – желатин, вода и етерични масла или билки от разнообразни растения. Използваме етерични масла, тъй като с техния аромат привличаме пчелите, само че отблъскваме вредителите, като по този начин заместваме днешните пестициди, които убиват пчелите и замърсяват по този метод храната. Опазваме пчелите живи. Гледахме едно изявление, в което гребяха с шепи умрели пчели поради тези химични пестициди. Така породи концепцията за основаването на този нов тип био пестицид ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Ася Пенчева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР