Ученици от 8 клас от НПГГСД ,,Сава Младенов“ специалност ,,Горско

...
Ученици от 8 клас от НПГГСД ,,Сава Младенов“ специалност ,,Горско
Коментари Харесай

Община Тетевен и и гимназия ,,Сава Младенов“ в партньорство за реализиране на дуална форма на обучение

Ученици от 8 клас от НПГГСД,,Сава Младенов “ компетентност,,Горско стопанство и дърводобив “, специалност,,Техник – лесовъд “ организираха своето първо „ пробно стажуване “ в Община Тетевен. „ Пробното стажуване “ е една от дейностите на план „ Подкрепа за дуалната система на образование “ по Оперативна програма НАУКА И ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН РАСТЕЖ „ Подкрепа за дуалната система на образование “. Инж. Цветомир Симеонов - началник активност „ Управление и стопанисване на общински гори “ (УСОГ) при Община Тетевен и неговите сътрудници, имаха опцията да споделят своя опит и да опишат по-подробно на учениците за дейностите, с които е обвързвана тяхната работа. Учениците описаха какво ги е предиздвикало да продължат своето обучение в областта на горското стопанство и за какво са избрали точно НПГГСД,,Сава Младенов “ и Тетевен.

Вече две години Община Тетевен е в партньорство с професионалната гимназия за реализирането на образование посредством работа /дуална система на обучение/. През лятото взе интензивно присъединяване в осведомително събитие по план „ Подкрепа на дуалната система на образование “, по време на което бяха показани положителни практики за разпространение на дуалната система на образование и поощряване на съдействието сред учебните заведения и бизнеса.
Три следващи години НПГГСД „ Сава Младенов “ и Община Тетевен реализират партньорство при провеждането на двуседмична индустриалната процедура на възпитаници от 11 клас, от специалности „ Горско стопанство и дърводобив “ и „ Горско и ловно стопанство “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР