Учените припомнят няколко прости правила, които смятат, че биха удължили

...
Учените припомнят няколко прости правила, които смятат, че биха удължили
Коментари Харесай

Пет прости правила биха удължили живота на хората с над 10 години


Учените напомнят няколко елементарни правила, които считат, че биха удължили живота на човек с 10 години. Сред тях са отвод от пушенето, алкохола, прекосяване на здравословно хранене, непрекъснати физически извършения в междинната възраст и обикновено тегло. В тези правила няма никаква магия, само че те въпреки всичко могат да удължат живота на човек с най-малко 10 години, декларират лекари в публикация, оповестена в списание Circulation.

Днес болшинството учени считат, че диетата и обособените храни оказват мощно въздействие освен върху тежестта на човек, само че и върху здравето на неговия мозък, кръвоносни съдове, сърце и други основни органи от човешкото тяло. Като образец учените наскоро демонстрираха, че използването на огромни количества зехтин и средиземноморските храни намаляват доста риска човек да почине от инсулт или инфаркт. В същото време огромното количество сол в храната утежнява здравето на сърцето и съдовете.

По същия метод работят върху организма на индивида спортът и отводът от нездравословни привички, потвърдиха учените през последните години. Те са анализирали данните, събрани в хода на наблюдаване на здравето на 40 000 лекари и медицински сестри в границите на плановете NHS и NHANES през последните три десетилетия.

Сравнявайки продължителността на живота на здрави лекари и сестри, както и на техните сътрудници, страдащи от затлъстяване, имащи нездравословни привички и затънал метод на живот, учените са открили, че всички тези проблеми лишават сред 12 и 14 години от живота. Средно мъжете и дамите, спазващи петте правилото на здравословен живот, са доживявали до 87 и 93 години, до момента в който останалите участници в тези планове са стигали до 75 и 79 години. Увеличаването на п родължителността на живота е обвързвано най-вече с два фактора – внезапно намаление на риска от сърдечни болести и развиването на рак. При съблюдаване на тези пет правила рискът от рак понижава с 65%, а шансът за инфаркт или инсулт – съвсем два пъти. /РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР