Учените откриват нови полезни свойства на водата всяка година. Тя

Учените откриват нови полезни свойства на водата всяка година. Тя ...

Kакъв е правилния прием на водата през лятото?


Учените откриват нови полезни свойства на водата всяка година. Тя е необходима за доброто състояние на кожата, отлично кръвообращение, метаболизъм. Козметиците са сигурни, че ако започнете да пиете много вода, състоянието на кожата ще се подобри много бързо.

Пиенето на достатъчно вода ще има благоприятен ефект върху тена, тъй като детоксикацията се ускорява. Освен това, стареенето на кожата се забавя, регенерацията се подобрява, отокът изчезва и възпалението спира. Кожата става по-силна, плътна, по-здрава, по-чиста, пише actualno.com. Водата вече 10 минути след пиене започва да има благоприятен ефект върху тялото.

Що се отнася до количеството течност, което пиете, то трябва да варира от 2,5 до 3,5 литра на ден, включително всички видове, не само вода. За спортисти дозата се увеличава. Можете да изчислите минималната течност по този начин - поне литър вода трябва да падне върху 25 кг. Питейната вода не трябва да надвишава нивото на рН от 8,5. Някои хора не могат да пият обикновена вода, в този случай лимонът, билките, джинджифилът, плодовете няма да помогнат. Те могат да се добавят към вода за вкус и по-голяма полза. Качеството на водата също е важно, затова пийте само филтрирана или бутилирана вода. Пречистената вода няма такова ниво на твърдост; от нея се отстраняват токсините и вредните вещества.

Източник: marica.bg