Учените отбелязват, че съвременните хора живеят много по-дълго благодарение на

...
Учените отбелязват, че съвременните хора живеят много по-дълго благодарение на
Коментари Харесай

Учени доказаха: Нормалната продължителност на живота на хората е 38 години

Учените означават, че актуалните хора живеят доста по-дълго с помощта на достиженията на медицината и науката, както и забележителните промени в метода на живот.

Максималният натурален човешки живот е 38 години. Това оповестиха учени от Държавната асоциация за научни и приложни проучвания на Австралия. Те разгласяват своите проучвания в списанието Scientific Reports.

Нашият способ се основава на ДНК разбор. Ако последователността на генома на биологичен тип към този момент е известна, тогава можем да определим продължителността на живота му. До през днешния ден беше много мъчно да се открие тази стойност за дивите животни, изключително столетниците. Например за морски бозайници и риби “, споделя доктор Бенджамин Мен от Научната организация CSIRO.

За опита учените употребяват генома от 262 гръбначни бозайници и следят измененията в 42 гена. Вътрешен биохимичен развой, наименуван метилиране, е кадърен тъкмо да включва и изключва избрани гени. В този случай учените се интересуват от тези, които са виновни за продължителността на живота.

Неандерталците и денизованците са живели малко по-малко от компютърния модел, очакван за Homo sapiens sapiens, а точно 37,8 години. Учените означават, че актуалните хора живеят доста по-дълго с помощта на достиженията на медицината и науката, както и забележителните промени в метода на живот.

Получените данни разрешили да се дефинира продължителността на живота на вълнест мамут и горски слон (60 години за двата вида) въз основа на сходна информация за африканския слон (65 години).

А приблизителната възраст на изчезналата гигантска костенурка от остров Пинта е била 120 години. За страдание, най-известният представител на този тип на име Самотния Джордж не доживя до тази дата. Той умря на островите Галапагос, като е живял не по-малко от век. Не остави поколение.

Друго забавно изобретение беше симулираната възраст на гренландския кит. Оказа се с 60 години повече от предстоящото - цели 268 години. Учените считат, че някои от тези животни са родени доста преди кралица Виктория да се възкачи на трона, към времето, когато капитан Кук дошъл в Австралия.

Това би могло да изясни забавната находка, направена от ескимосите през 2007 година Тогаваизвадиха откъс от остарял харпун от гренландски, евентуално изработен през 19 век.

Биолозите оповестяват, че базата данни за геномите е взета от NCBI Genomes с отворен код и AnAge. Според откривателите разбирането на естествения живот е значимо за опазването, биобезопасността и ръководството на дивата природа.

Той също по този начин обезпечава по-точно пресмятане на продължителността на живота от по-старите способи, които се основават на наблюдаване на животни в естествени местообитания.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР