Учените от университета в Токио създадоха невронна мрежа, която бързо

...
Учените от университета в Токио създадоха невронна мрежа, която бързо
Коментари Харесай

Неврона мрежа с голяма точност прогнозира земетресенията

Учените от университета в Токио сътвориха невронна мрежа, която бързо мери и проучва локалните промени на геомагнитното поле. Новата технология доста покачва точността на прогнозиране на земетресенията и възникването на цунами. Информацията е на известния уеб портал Eurek Alert.
По време на земетресение и цунами поражда пиезомагнитен резултат, когато голямата сила, формирана при земетресението провокира местни промени на геомагнитното поле. Основаната задача на тези прогнози е осъществяването на мониторинг на тези промени, както и да се предизвести популацията преди да настъпят разрушителните дейности.

Сеизмолозите са записали в невронната мрежа базата с данни, съдържаща данните за измененията на геомагнитото поле в стотици точки на територията на Япония. По този метод се е получил изкуствен интелект, който предсказва земетресенията с доста висока акуратност, близка до 100 %.

Има доста проучвания и нововъведения в тази област. Неотдавна експертите на Харвардския университет взаимно с Гугъл сътвориха невронна мрежа, която предсказва земетресенията доста по-точно от обичайните способи. Включително и от употребяваните до момента критерии за здравина, препоръчани от Кулон още през 1783 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР