Ученикът от Образцова Математическа Гимназия Акад. К. Попов гр. Пловдив

...
Ученикът от Образцова Математическа Гимназия Акад. К. Попов гр. Пловдив
Коментари Харесай

Ученик от Пловдив спечели поредно престижно признание

Ученикът от Образцова Математическа Гимназия " Акад. К. Попов " гр. Пловдив Радостин Чолаков, който стана прочут с плановете си AnyGoal, АзБуки.ML и множеството извоювани награди, стана притежател на следващото влиятелно самопризнание. Той е измежду отличените в тазгодишното издание на Наградите на БАИТ, наричани още “Българските ИТ Оскари ", предава plovdiv24.bg.

За десета поредна година са връчени 8 награди в разнообразни категории за принос в развиването на осведомителните и информационните технологии. Пловдивският възпитаник взе статуетка в Младежката категория, главно поради стартираната от него платформа АзБуки.ML (https://azbuki-ml.com).

Ето какво сподели 15-годишният Радо по време на тържествената гала, която тази година се организира в съвременно високотехнологично студио:

Искам да изкажа изключителни благодарности на БАИТ за тази премия, която за мен е едно в действителност значимо самопризнание. Пък и задачата и концепцията на АзБуки.ML като платформа за обработка на българския език първоначално беше точно тази, да доближи и да се употребява от компании, организации и запалянковци и едно такова самопризнание ми демонстрира, че несъмнено ходя в вярната посока. Искам да благодаря на родителите ми и околните, които постоянно са ме подкрепяли и всички професори, преподаватели, софтуерни инженери и data science специалисти, които по един или различен метод оказват помощ за платформата.

И най-после да кажа, че от нас самите зависи какви технологии ще развием за езика си, за страната си и за останалия свят! "

С тaзи своя самодейност БАИТ желае да се отдаде дължимото на всички персони, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и дейна гражданска позиция са дали своя принос през 2020 година за развиването на осведомителните и информационни технологии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР