Ученик извади пистолет в 9-та френска езикова гимназия в София.

...
Ученик извади пистолет в 9-та френска езикова гимназия в София.
Коментари Харесай

Съученичка на момчето, извадило пистолет в училище: Винаги е бил агресивен, идвал е с ножове и боксове


Ученик извади револвер в 9-та френска езикова гимназия в София. Няма потърпевши, само че по какъв начин се стига до този случай и какво следва оттук насетне?

Малко след случилото се в четвъртък предходната седмица съучениците в 12-и клас излязоха с публична позиция, в която насочат обвинявания към управлението на учебното заведение, тъй като не са взели нужните ограничения след голям брой сигнали и недоволства против съответния възпитаник.

„ Той е седял на най-първия чин и дискретно почнал да зарежда газовия си револвер, до момента в който учениците, които са седели зад него не са забелязали какво се случва. Те са се тормозили извънредно доста, имайки поради държанието му през годините. Излезли са от стаята и първо са потърсили психолог, а по-късно и зам.-директор. В класната стая е имало възпитаник, който инцидентно е минал курс за преговаряне с терористи, и той е знаел по какъв начин да реагира и какво да направи “, описа възпитаник пред камерата на bTV, който желае анонимността му да бъде непокътната.

„ По-късно се разбра, че момчето с револвера е желало да отиде в Горна Баня, с цел да се упражнява да стреля. В момента, в който са го хванали, са преговаряли с него да си съобщи оръжието. Той е отричал, че има такова досега, в който раницата му не е била взета. Този човек в никакъв случай не е бил спокоен и е проявявал експанзия към всички. За него е извършен и съвет, след който обаче не е изместен или изключен от учебното заведение “, описа още ученикът, като посочи, че агресивното момче е трябвало да премине в онлайн форма на образование. Това обаче се е случило за две седмици, а по-късно момчето се е върнало в клас. Според съучениците му това се държи на връзки на родителите му.

„ Това момче сме го виждали и с ножове и с боксове в учебно заведение, само че никой не му правил забележка. Ако някой различен беше на неговото място, съм уверена, че той щеше да бъде изключен “, добави още ученикът. „ Винаги е буйствал и е желал да се бие със съученици, които нищо не са му създали. Надявам се да не го виждам повече в клас. Няма да бъдем спокойни, в случай че пристигна и на бала ни. Страх ме е, не се знае какво ще направи в даден миг “, описа съученикът на момчето.

Зам.-директор: Разказът, който чух, е повече плод на прочувствените реакции на учениците

„ Разказът, който чух, е повече плод на прочувствените реакции на учениците. Какво обаче се случи? Двама възпитаници пристигнаха в кабинета ми и споделиха, че въпросният възпитаник си играе с патрони. Веднага осведомих шефа, който задейства процедурата да се обади, където е належащо “, изясни Розелина Найденова, зам.-директор „ Учебната активност “ в гимназията, която е и директен очевидец на обстановката от четвъртък.



„ Междувременно учениците са срещнали педагогическия ни консултант и са споделили, че има обстановка, и експертът е отишъл в класната стая. Там Боян е бил със затворена раница и тетрадка, помолен е да излезе, след което пристигна в кабинета ми. Попитах ученика какво е правил, а реакцията му беше „ Какво отново съм направил? “. Обясни ми, че си е играл с пластмасови топчета. Поисках да ги видя и той ми ги сподели. Оказа се, че да железни, тъй като бяха много тежки. След това ми описа, че с тях е пълнил пълнител, който също ми сподели. Попитах го дали има револвер. Поисках да го покаже. Оръжието не е газов револвер, както се тиражира, а пневматичен с капсички. Заедно с ученика слязохме до защитата, където оставихме раницата му на предпазване. След 5 минути пристигнаха служители на реда, които направиха следствие. Ученикът сподели, че не е заплашвал никого, а е показал, че има оръжие, което е строго неразрешено в нашия устав “, описа Розелина Найденова.

Тя изясни, че достъпът до учебното заведение става с карти, а обемистите предмети, които се внасят, се ревизират.

„ Този възпитаник е имал наказания през годините – за отсъствия, за държание. Много е сложна връзката с неговото семейство. Преди няколко месеца получи предизвестия за пренасяне поради отсъствия. Никога не е бил глобен с пренасяне в друго учебно заведение. Оценявахме неговото държание и психическо положение и търсихме връзка със фамилията “, сподели още Розелина Найденова.

„ Родителите на ученика не са оказвали напън върху учебното заведение “, уточни още тя. На 31 януари ще се организира педагогичен съвет за случилото се.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР