Ученичка от Пловдив не беше допусната тази сутрин за полагане

...
Ученичка от Пловдив не беше допусната тази сутрин за полагане
Коментари Харесай

Ученичка в Пловдив забрави личната си карта преди матура, не успя да положи изпита

Ученичка от Пловдив не беше позволена тази заран за полагане на матура, тъй като е не запомнила персоналната си карта. Това съобщи пред TrafficNews шефът на пловдивското РУО Антоанета Пакова.

Зрелостничката е учила във Френска езикова гимназия, като е трябвало да постави изпита си в Английската гимназия, добави тя.

Припомняме, че това е вторият предстоящ зрелостник в Пловдив, който не трябва допускан до ДЗИ поради пропуснат документ за идентичност.

Тези възпитаници ще имат късмет да положат изпита си чак на спомагателната сесия през август-септември, добави Пакова. За страдание обаче в този интервал вузовете са завършили с кандидат-студентската си акция, което може да ги лиши от място в стремежи университет през идната образователна година.

До този момента не се оповестява за преписвачи или зрелостници, изгонени от матурата поради нарушение на вътрешния ред.

Тази година най-желани предмети при втория държавен зрелостен изпит са били – Английски език, Биология и здравно обучение и География, показва още Пакова.

На матурата през днешния ден не са били позволени 185 ученика, като повода за това е била несполучливо завършена образователна година. Този брой съставлява с един по-малко от учениците, недопуснати до изпита по БЕЛ преди 2 дни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР