Ученическият спорт в София е в много тревожно състояние, става

...
Ученическият спорт в София е в много тревожно състояние, става
Коментари Харесай

Ученическият спорт в София е в трагично състояние

Ученическият спорт в София е в доста обезпокоително положение, излиза наяве от данни, оповестени в " Стратегията за развиването на физическото образование и спорта в София за интервала 2022-2030 година ".

104 софийски учебни заведения не дават достъп до дворовете си и по този начин стопират опциите за спорт на 601 544 столичани, разяснява общинският консултант от Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет Николай Николов. Според него е необичайно, че няма информация за физкултурните салони в 68 столични учебни заведения и дали те въобще разполагат с такива.

Липсата на благоприятни условия за спорт в София личи и в резултатите от ученическите игри. Столичните школа са отвън топ 10 в крайните класирания на страната, заяви още общинският консултант. Затова той не приема обстоятелството, че от над 2-милиардния бюджет на София за спорт се отделя едвам 0,2 на 100. Николов добавя, че децата на България са преди всичко по обездвижване и затлъстяване в Европейски Съюз, а 71% от столичани не спортуват.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР