Учени в Австралия са установили, че имунологичната памет на човек,

...
Учени в Австралия са установили, че имунологичната памет на човек,
Коментари Харесай

Откритие: Колко се задържа имунитетът след COVID?

Учени в Австралия са открили, че имунологичната памет на човек, преболедувал от COVID-19, се съхранява минимум в продължение на осем месеца, съобщи ТАСС.

Агенцията цитира изводите от научна публикация, оповестена в списание "Сайънс имюнолъджи ".

"Резултатите от нашите проучвания демонстрират, че след заразяване инфекцията SARS-CoV-2 генерира дълговременна памет на Ф-клетките в период от осем месеца. Това може да отбрани организма от редовно заболяване при наново заразяване ", се споделя в обявата.

В рамките на проучванията била подбрана група от 25 пациенти, инфектирани с ковид. От 4-ия ден след заразяването до 242-ия, от тях били взети 36 кръвни проби. Въпреки че количеството на антителата против вируса почнало да се намалява след 20-ия ден от инфектирането, при пациентите не преставали да бъдат налични В-клетки памет, които разпознавали един от двата съставния елемент на SARS-CoV-2 - шиповидния белтък и нуклеокапсид.Тези кафези устойчиво участвали в кръвта на участниците в продължение на осем месеца след заразяването. Изследването било извършено от екип експерти под управлението на Менно ван Зелм от университета Монаш в Мелбърн.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР