Учени установиха, че двойно ферментиралата бира съдържа много пробиотични микроби,

...
Учени установиха, че двойно ферментиралата бира съдържа много пробиотични микроби,
Коментари Харесай

Според учени: Двойно ферментиралата бира предпазва от затлъстяване и укрепва съня

Учени откриха, че двойно ферментиралата бира съдържа доста пробиотични микроби, които носят разнообразни изгоди - като се стартира от поддържане на тежестта и се стигне до подсилване на съня, заяви в. " Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция.

Учените са работили с белгийски бири като " Хогардън " и " Вестмале трипъл ", които са двойно ферментирали - един път в пивоварната и повторно в бутилката. Втората ферментация усилва алкохолното наличие и трансформира усета, той става по-силен и изсъхнал. При нея обаче дрождите са разнообразни от тези за обичайна бира.

" Получавате по-силна бира, която е доста, доста потребна " - сподели проф. Ерик Класен, експерт по чревни бактерии от университета на Амстердам.

" Не даваме опрощение на хората да пият повече бира. В огромни концентрации алкохолът е нездравословен, само че в случай че пиете по една такава бира на ден, ще бъде добре за вас ".

Учени от университета на Небраска откриха, че някои бутилки бира съдържат до 50 милиона пробиотични или " положителни " бактерии. Попаднат ли в храносмилателната система, те убиват противниците си - " неприятните " бактерии, които провокират всевъзможни заболявания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР