Учени създадоха програма, която позволява на хората да гледат на

...
Учени създадоха програма, която позволява на хората да гледат на
Коментари Харесай

Софтуер ни показва света през очите на животните

Учени сътвориха стратегия, която разрешава на хората да гледат на света през очите на животните. Софтуерът е кадърен да преобразува всевъзможни фотоси, в това число такива, направени от смарт телефон.

Известно е, че животните възприемат света друго от хората. Сега обаче потребителите на компютри могат да изследват зрението на котки, кучета или инсекти.

Учените са създали безвъзмезден програмен продукт, който употребява технология за количествен разбор на цветовите модели (QCPA). Тя разрешава смяна на фотоси, направени даже на смарт телефон, тъй че да имитират зрението на животните.

Изследователите създават способи за моделиране на зрението на разнообразни живи организми от 10 години. QCPA технологията преобразува изображенията посредством цветова промяна и смяна на пространствените характерности.

Програмата е основана най-много за биолози и еколози, само че може да се употребява от всеки консуматор. На уеб страницата на разработчика Eempirical Imaging е наличен за евакуиране плъгинът micaToolbox за кросплатформената стратегия NIH ImageJ, налична за Windows, Mac и Linux.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР