Учени откриха връзка между щастие и кратките дремки, пише The

...
Учени откриха връзка между щастие и кратките дремки, пише The
Коментари Харесай

Кратката дрямка е ключът към щастието, сочи изследване

Учени откриха връзка сред благополучие и късите дремки, написа The Independent.

Разбира се, сънят като цяло има редица здравословни изгоди - от повишение на продуктивността до предварителна защита на заболявания на сърцето. Сега обаче се оказва, че даже поспиването за малко време има много плюсове.

" Дрямката под или към 30 минути може да ви направи по-енергични и изобретателни, само че да усили чувството за благополучие ", декларира проф. Ричард Уайзман от Университета на Хартфордшър.

В изследването са взели участие 1000 души, които са отговаряли на въпроси, свързани с навиците им за спане. Оценявано е и до каква степен са щастливи съгласно разнообразни индикатори. Резултатите сочат, че тези, които постоянно дремвали следобяд, се чувствали доста по-доволни от живота от останалите.

Оказало се също по този начин, че 66% от участниците, които поспивали за малко, се определяли като щастливи, по отношение на 56% от хората, които предпочитали по-дългия сън денем.

Проучването открило още, че 43 на 100 от младежите си лягали следобяд, до момента в който при тези над 50-годишна възраст броят бил единствено 30 на 100.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР