Учени откриха доказателства за повърхностни депозити от замръзнала вода в

...
Учени откриха доказателства за повърхностни депозити от замръзнала вода в
Коментари Харесай

НАСА откри воден лед на повърхността на Луната

Учени откриха доказателства за повърхностни депозити от замръзнала вода в кратери на южния и северния полюс на Луната, където в никакъв случай не пада директна слънчева светлина, заяви в. "Индипендънт ".

Повечето лед е тук-там, където температурата в никакъв случай не надвишава минус 157 градуса Целзий.

Замръзналата вода един ден може да се употребява за пиянство в лунна база, или от нея да бъде извличан О2, както и водород за ракетно гориво.

Откритието е направено с данни от инструмента на НАСА за минераложко картографиране, който беше на индийския галактически уред "Чандраян-1 " през 2008 година

Предишни проучвания демонстрираха вероятни признаци за лекомислен лед на южния полюс на Луната, само че съгласно експерти тези измервания може да са в следствие от рефлективност на пръстта.

"Открихме директни и безапелационни доказателства за изложен на повърхността воден лед на лунните полярни райони " - написаха откривателите в публикация, оповестена от сп. "Протоколи на националната академия на науките ".

Учените от Хавайския институт по геофизика и планетология са измерили светлината, разпръсната през материала, с цел да потвърдят съществуването на лед по метод, неосъществим до момента.

НАСА дефинира като основна стъпка в дълготрайния проект за завръщане на Луната проучването на разпределението на леда на лунната повърхнина и по какъв начин е попаднал там.

Китайската и европейската галактическа организация също плануват бъдещи задачи до Луната с допустимо основаване на лунна база.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР