Учени откриха, че скоростта на изпаряване на влагата във въздуха

...
Учени откриха, че скоростта на изпаряване на влагата във въздуха
Коментари Харесай

Учени разкриха ключов фактор за предаване на COVID-19

Учени откриха, че скоростта на изпаряване на влагата във въздуха е основен фактор за предаването на ковид SARS-CoV-2 , предава „ EurekAlert, представен от РИА Новости.
С помощта на теоретично моделиране и хидродинамични опити експертите са изследвали, околната температура и скоростта напразно върху разпространяването на най-малките капчици слюнка, които съдържат вирусни частици.
 Изследване сподели утежняване на положението на хора с някои болести при мокрота Изследване сподели утежняване на положението на хора с някои болести при мокрота
Хората с хронични болести като артрит изпитват по-силна болежка, когато влажността е по-висока, споделят учени от Англия, преда...
Установено е, че жизнеспособността на вируса е доста понижена при високи температури и ниска относителна мокрота заради високата скорост на изпаряване. При горещо време с висока мокрота вероятността от предаване на ковид остава висока.
Учените показват, че откритията изясняват за какво пандемията се е засилила през юли в разнообразни обитаеми градове по света с парещ и мокър климат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР