Учени откриха, че кофеинът лекува бъбрецитеУчените са установили, че повишеното

...
Учени откриха, че кофеинът лекува бъбрецитеУчените са установили, че повишеното
Коментари Харесай

Учени откриха, че кофеинът лекува бъбреците

Учени откриха, че кофеинът лекува бъбреците
Учените са открили, че нарасналото ползване на кофеин може да помогне за понижаване на смъртността при хора с хронични бъбречни болести. Резултатите от изследването са оповестени в списанието "Неврология, диализа, трансплантация".

Експериментът включва 4 863 души, определени на инцидентен принцип. Специалистите заключават, че при пациентите, които консумирали повече кофеин, рискът от гибел е намалял с съвсем 25% за пет години спрямо тези, които приемали по-малко от това вещество.

Възможният предпазен резултат на кофеина може да се дължи на неговото влияние върху съдовата система. Известно е, че това вещество способства за освобождението на азотен оксид, като по този метод усъвършенства действието на кръвоносните съдове, отбелязва РИА-Новости.

Кофеинът се среща най-вече в кафето, чая и безалкохолните питиета. Учените пресмятат, че към 89% от възрастното население в Съединени американски щати употребява кофеин всекидневно. По този метод, даже и дребното лечебно деяние на това вещество може да окаже значително въздействие върху публичното здраве. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР