Учени от Южнокалифорнийския университет в Лос Анджелис установиха, че въз

...
Учени от Южнокалифорнийския университет в Лос Анджелис установиха, че въз
Коментари Харесай

Походката предсказва риска от преждевременна смърт

Учени от Южнокалифорнийския университет в Лос Анджелис откриха, че въз основа на скоростта на човешката походка може да се дефинира рискът от преждевременна гибел, оповестява уеб сайтът MedicalXpress.

По думите им, колкото по-бърза е походката, толкоз по-добро е здравословното положение. По този индикатор може да се реши рискът от сърдечносъдови заболявания и разстройство на централната нервна система. Освен това сърдечни хирурзи са на мнение, че въпросният индикатор може да се употребява за идентифициране на пациентите, у които е допустимо да се появят затруднения след сърдечна интервенция.

Специалистите означават, че ускорената походка не способства за понижаване на риска от заболявания и преждевременна гибел. Скоростта на походката разрешава само да се дефинира биологичната възраст на даден субект. Ако човек стартира да върви постепенно, това навежда на мисълта за съществуване на съществени здравни проблеми.

Учените понастоящем изследват по какъв начин физическата интензивност въздейства върху здравословното положение на наранени от рак на млечната жлеза пациентки, като наблюдават скоростта на походката им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР