Учени от Йейлския университет в САЩ установиха, че популярната кетогенна

...
Учени от Йейлския университет в САЩ установиха, че популярната кетогенна
Коментари Харесай

Кетогенната диета е опасна – вижте защо

Учени от Йейлския университет в Съединени американски щати откриха, че известната кетогенна диета, в която 99 % от калориите се обезпечават от протеини и мазнините, носи само краткосрочна изгода.
Кетогенната диета стартира да съставлява риск за здравето и да има негативен резултат върху организма след няколкоседмично придържане към нея.
Учените са установили, че и позитивният, и негативният резултат е обвързван с по този начин наречените гама-делта Т-клетки, които са имунни кафези, намаляващи риска от диабет и възпаления.
Кетогенната диета способства за изгаряне на мазнини посредством образуване на кетонови тела, които са употребявани като различни източници на сила. Когато се изгарят кетонови тела, защитаващите тъканите гама-делта Т-клетки се популяризират в целия организъм, подобрявайки обмяната на веществата.
Мазнините обаче освен се разлагат, само че и се натрупват. Експерименти с мишки демонстрираха, че когато гризачът дълго време следва кетогенна диета, стартира да употребява повече мазнини, в сравнение с организмът му може да изгори.
В резултат понижават имунните кафези в мастните тъкани, развива се диабет и се записва затлъстяване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР