Учени от японския Институт за физикохимически изследвания RIKEN откриха, че

...
Учени от японския Институт за физикохимически изследвания RIKEN откриха, че
Коментари Харесай

Химическо съединение предотвратява рецидив на рак на черния дроб


Учени от японския Институт за физикохимически проучвания RIKEN откриха, че химическо съединяване на основата на витамин А предотвратява рецидив на хепатоцелуларния карцином. Това е най-разпространената и нападателна форма на рака на черния дроб, която постоянно става неизлечима. Карцином - това е най-разпространената и нападателна форма на рака на черния дроб, която постоянно става неизлечима. Това оповестява малко списание МedicalXpress.

Специалистите разкрили, че ацикличният ретиноид понижава в клетките на черния дроб експресията на гена MYCN, който способства аз развиването на тумори и е обвързван с неподходящата прогноза. съгласно резултатите от проучването потискането на интензивността на MYCN в раковите кафези фактически понижава скоростта на разделяне на клетките, стопира повишаването на злокачествената тъкан и усилва броя на загиващите кафези.

Учените взели биопсия от тъканите на черния дроб от заболели от рак пациенти, които взимали огромни дози ацикличен ретиноид (600 мг в денонощие) след хирургическа интервенция. Оказало се, че препаратът понижава броя на стволовите кафези на черния дроб, в които, с изключение на синтеза на MYCN, се създава и молекулата за адхезия на епителиалните кафези (EpCAM). Те играят значима роля в канцерогенезата и образуването на метастази.

Изследователите са пристъпили към клинични проучвания на ацикличния ретиноид с присъединяване на хора, с цел да потвърдят успеваемостта на препарата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР