Учени от университета в Южна Калифорния откриха начин за запазване

...
Учени от университета в Южна Калифорния откриха начин за запазване
Коментари Харесай

Откриха нов способ как да бъдем здрави и да удължим живота си

Учени от университета в Южна Калифорния откриха метод за опазване на здравето и удължение на живота посредством въздействието върху характерен хормон, се споделя в обява на изданието " Джърнал ъв джеронтолъджи ".

По време на опити с дрозофили откривателите потвърдиха, че препаратът мифепристон RU-486, който се употребява за лекуването на рак, на заболяването на Кушинг и за преустановяване на ранна бременност, е кадърен да удължи живота на насекомите. По време на чифтосването самките получават от самците пептид, който провокира възпаления, вреди на здравето и редуцира продължителността на живота им. Оказало се, че мифепристонът блокира действието на тази молекула.

Изследователите изяснили, че резултатите на препарата наподобяват на тези, които се следят при лекуваните с него дами. При насекомите основна роля в реализирането на резултата се пада на ювенилния хормон. Той взе участие в развиването на винарките по време на целия им живот - от яйцето до личинката и до възрастния образец.

Половият пептид усилва действието на ювенилния хормон, вследствие на което метоболизмът се превключва на процеси, изискващи повече сила за поддържането на функционалностите на организма. Това способства за възникването на възпаления и насекомите стават уязвими от токсични молекули.

Резултатите от опитите посочили, че мифепристонът препятства превключването на организма в патологичен режим.

Освен това се оказало, че резултатът на препарата се популяризира и върху други организми, в това число и червеите. Тъй като дрозофилите и червеите еволюционно са доста отдалечени между тях, както и от индивида, учените се надяват мифепристонът да окаже същото влияние и в хуманната медицина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР