Учени от университета в Мейн (САЩ) разработиха технология за печатане

...
Учени от университета в Мейн (САЩ) разработиха технология за печатане
Коментари Харесай

Американски учени създадоха технология за отпечатване на къщи от рециклирани материали

Учени от университета в Мейн (САЩ) създадоха технология за " отпечатване " на къщи за живеене, направени от рециклируеми материали. Това се оповестява от организацията, написа Лента.ру.

За перспективния способ за строителство, наименуван BioHome3D, описват учени от Центъра за усъвършенствани структури и композити (ASCC) на университета в Мейн. С помощта на промишлен 3D принтер, те са съумели да " отпечатат " къща от към 180 квадратни метра. Специалистите са употребявали биоматериали - специфични смоли и дървесни нишки. Обяснява се, че къщата е с високо равнище на топлоизолация и може да бъде изцяло рециклирана.

По думите на учените, всички материали по метода BioHome3D са отпечатани на 3D принтер. Основата на къщата е основана от четири модула и е съединена на място. Процесът на сглобяване е лишил не повече от 12 часа, а къщата е била обвързвана към електрическата мрежа за 2 часа. Според изпълнителния шеф на ASCC Хабиб Дагер, новата технология разрешава да се създадете на 3D принтер цяла къща, а освен нейната основа.

Авторите на плана BioHome3D прецизират, че изобретената от тях технология ще помогне за решаването на казуса с дефицита на работна ръка в строителството и нарушаването на веригата за доставки. Специалистите акцентират, че " отпечатаните " на 3D принтер къщи ще могат да бъдат построени съгласно пространството, условията за енергийна успеваемост и естетическите желания на притежателя им.
 Как да се икономиса от градското осветяване - какво ще кажете за светещи растения
Как да се икономиса от градското осветяване - какво ще кажете за светещи растения

Възможно е и колите и пешеходците, преминаващи по пътя, да " създават " електричество

А в края на октомври учени от Университета на Централна Флорида оповестиха, че " отпечатаните " на 3D принтер тухли от реголит могат да бъдат добър материал за създаване на базов лагер на Луната. Според специалистите, реголитът може да се употребява като част от програмата " Артемида ".

Това ще разреши да се понижат разноските за основаване на непрекъснати селища посредством потребление на локални за Луната, а не на земни строителни материали. Статия с резултатите от посоченото изследване е оповестена в списание Ceramics International.

По време на опита учените са употребявали материал, имитиращ свойствата на марсианския и лунния реголит - рохкава почва на повърхността на небесните тела, зародила вследствие на галактическото изветряне.
 Домът на бъдещето или по какъв начин ще си приказваме с домашните уреди
Домът на бъдещето или по какъв начин ще си приказваме с домашните уреди

Китайската Xiaomi предлага " интелигентна " саксия за цветя RoPot
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР