Учени от университета в Копенхаген установиха, че консумацията на много

...
Учени от университета в Копенхаген установиха, че консумацията на много
Коментари Харесай

Прекалената консумация на захар влошава кръвоснабдяването на редица органи

Учени от университета в Копенхаген откриха, че потреблението на доста подсладени питиета и храни с високо наличие на захар утежнява кръвоснабдяването на редица органи и тъкани, заяви Лента.

С напредването на възрастта това може да докара до проблеми във действието на кръвоносната система, инфаркти и инсулти.

Изследването е обхванало 12 мъже, които всекидневно консумирали 225 грама захар. В рамките на тестванията участниците сядали на столове и повдигали единия си крайник. Резултатите от измерването на равнището на кръвоснабдяване на крайниците посочили, че две седмици след началото на тестванията то намаляло със 17 %.

Специалистите са на мнение, че това има нездравословен резултат върху сърцето и мозъка и че с течение на времето нещата ще се влошат.

По мнението на учените, изпиването на половинлитрова бутилка с подсладена напитка понякога не предизвиква съществени вреди на здравето, в случай че човек се храни здравословно и хранителният му режим включва доста зеленчуци, плодове и ядки. Вредата за кръвоносните съдове от непрекъснатата приложимост на захар обаче е сравнима с бързо стареене. Това усилва риска от тежки болести, от които нормално са наранени възрастни хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР