Учени от университета в Кембридж, изследвайки невронните връзки в мозъка,

...
Учени от университета в Кембридж, изследвайки невронните връзки в мозъка,
Коментари Харесай

Ето кои спомени заличаваме по време на сън

Учени от университета в Кембридж, изследвайки невронните връзки в мозъка, откриха кои мемоари хората най-често заличават по време на сън, оповестява уеб сайтът Медикъл експрес.
Връзките сред невроните, съдържащи настояща информация, по време на сън се ускоряват. А тези, които са заети с обстоятелства от второстепенно значение, отслабват и след това се заличават.
Изследователите провели опити, с цел да изяснят какви процеси протичат в мозъка по време на сън. Те подтикнали невронните връзки при опитни мишки, до момента в който те се намирали в положение, сходно на етапа на бавния сън при хората.
Независимо от това, че мозъкът има извънреден размер за паметта,поддръжката на невронните връзки и тяхната интензивност се нуждаят от доста сила.Много по-ефективно е да се резервира единствено най-необходимото. Дори и да не се съхранява цялата получена информация, човешкият мозък изгаря 20 % от използваните от нас калории.
По думите на създателя на проучването Ана Гонсалес Руеда, заличаването на спомените оказва помощ да се предотврати превъзбуждане на нервната система. Мозъкът може да съхранява значимата информация в продължение на дълъг интервал, без да губи нужните обстоятелства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР