Учени от университета "Рокфелер" в Ню Йорк откриха ново семейство

...
Учени от университета "Рокфелер" в Ню Йорк откриха ново семейство
Коментари Харесай

Откриха ново семейство антибиотици, които лекуват резистентни болести

Учени от университета "Рокфелер " в Ню Йорк откриха ново семейство антибиотици в проби пръст. Естествените съединения могат да бъдат употребявани против труднолечими инфекции, заяви Би Би Си.

Съединенията, наречени малацидини, лекуват няколко бактериални заболявания, станали резистентни към съществуващите медикаменти, в това число и супербактерията МРСА (метицилин-резистентен стафилококус ауреус). Откриването им дава огромни очаквания на лекарите.

Резистентните на медикаменти заболявания са един от най-големите проблеми за международното опазване на здравето. Те лишават живота на към 700 000 души годишно. Затова незабавно са нужни нови лекувания.

В пръстта има милиони разнообразни микроорганизми. Много от тях създават съединения с лечебен капацитет, в това число и новите антибиотици.

Учените от университета "Рокфелер " са употребявали способи на генно секвениране, с които са анализирали повече от 1000 проби пръст, взети в Съединени американски щати. В доста от тях имало малацидини. Учените тествали съединението върху плъхове с МРСА и открили, че то унищожава инфекцията в кожни рани.

Учените не престават работата си по новите антибиотици, с цел да подобрят успеваемостта им. Надеждата им е да преминат към клинични тествания и антибиотиците да бъдат утвърдени за използване на хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР