Учени от Университета на Илинойс в Ърбан-Шампейн предлагат да се

...
Учени от Университета на Илинойс в Ърбан-Шампейн предлагат да се
Коментари Харесай

Учени съветват маските да се стерилизират в мултикукър

Учени от Университета на Илинойс в Ърбан-Шампейн оферират да се стерилизират медицински маски за лице в електрически домашен мултикукър в продължение на 50 минути в режим на изсъхнало готвене. На първо място, се имат поради маски N 95, само че по този метод можете също да дезинфекцирате маски за многократна приложимост от други типове, изясняват учените на страниците на списанието Environmental Science and Technology Letters, което се разгласява от American Chemical Society, представени от TACC и "Фокус ".

Разработчиците на метода, професорите от Университета Нгуен Тонг Хуонг и Вишал Верма означават, че „ защитните маски вид N 95 са дейно защитно средство против проникването на течни капчици, дребни твърди частици в дихателните пътища на индивида, както и микроорганизми, които включват и новия ковид. "

"Има доста способи за стерилизиране на защитни маски, в това число маски N 95, само че постоянно структурата на маските се нарушава от горещата пара или химически съставки, употребявани при стерилизация, което не постоянно разрешава поддържане на нужното равнище на дестилация и целостта на пластовете ", споделя Верна.

Проучване: ПСИХОПАТИТЕ са по-склонни да НЕ носят маска!

Учените са уверени, че подобен способ на дезинфекция дава отговор на главните санитарни критерии: стерилизация, дестилация и задоволително постъпване на въздух в дихателните пътища на индивида без спомагателни устройства.

А необятното потребление на електрически домашен уреди ще разреши на съвсем всеки да употребява този елементарен способ за стерилизация на маски, споделят учените.

В хода на работата на откривателите е открито, че този вид дезинфекция при 100 градуса по Целзий за 50 минути разрешава да се потискат четири типа вируси, в това число ковид, и то даже по-ефективно, в сравнение с при ултравиолетово облъчване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР