Учени от Станфордския университет установиха, че мозъкът на подрастващите, преживели

...
Учени от Станфордския университет установиха, че мозъкът на подрастващите, преживели
Коментари Харесай

Изследване: мозъкът на подрастващите е започнал да старее по-бързо след пандемията

Учени от Станфордския университет откриха, че мозъкът на подрастващите, претърпели пандемията от COVID-19, демонстрират признаци на прибързано стареене. Това се оповестява в публикация, оповестена в списание Biological Psychiatry.

Изследователите съпоставят изображения от ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) на 81 американски младежи, направени преди пандемията, със фотоси на 82 младежи, събрани по време на пандемията, само че след локдауна.

Според един от създателите на проучването, професора по логика на психиката Ян Готлиб, разликата във възрастта на мозъка е към три години. " Не чакахме такава огромна разлика, като се има поради, че локдаунът продължи по-малко от година ", споделя той.

Първоначално учените желали да проучат въздействието на напрежението в ранна възраст върху психологичното здраве на подрастващите по време на пубертета. В резултат, участниците в изследването също по този начин са тествани за признаци на меланхолия и тревога.

Група младежи след локдауна независимо оповестяват за компликации с психологичното здраве, в това число за тежки пристъпи на тревога и меланхолия. По думите на Готлиб, утежняването на психологичното здраве...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР