Учени от Сингапур представиха нов тест, който позволява за кратко

...
Учени от Сингапур представиха нов тест, който позволява за кратко
Коментари Харесай

Шаш: Този тест за К-19 направо избива рибата

Учени от Сингапур показаха нов тест, който разрешава за малко време да се дефинира съществуването у човек на новия ковид по неговия мирис, се споделя в прессъобщение на компанията "Бретоникс " (Breathonix).

Първите клинични тествания, в които са взели участие 180 пациенти от националния център по инфекциозни болести, е посочил акуратност на премерване от 90 на 100. Авторите на теста оповестиха, че скоро той ще бъде пробван на още 600 доброволци.

"Използването на сходен тестер не изисква особено образование на личния състав, диагностиката може да се организира на най-оживените места като летищата да вземем за пример ", сподели Цзи Чжунаня, от Националния университет на Сингапур, който е измежду ръководителите на плана.

Той посочи, че резултатите се получават в границите на няколко минути.

За разлика от съществуващите сега способи за определяне на ковид, сингапурските учени мерят промените в химическия състав на човешкия мирис.

Ръководителят на плана разясни, че "при всяко издишане се изхвърлят летливи органични съединения, които се образуват вследствие на разнообразни биохимически реакции в клетките ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР