Учени от САЩ са изобретили миниатюрни роботи-раци, които въпреки скромните

...
Учени от САЩ са изобретили миниатюрни роботи-раци, които въпреки скромните
Коментари Харесай

Най-малките ходещи роботи - колкото бълхи

Учени от Съединени американски щати са изобретили дребни роботи-раци, които макар скромните си размери имат забележителни качества, написа " Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция.

Половинмилиметровите устройства, които са с размер по-малък от бълха, сега са най-малките отдалечено ръководени ходещи роботи в света. Дизайнът им е въодушевен от Атлантическия скален рак.

" Рачетата " могат да вървят, да се огъват, извиват, пълзят и даже да скачат. Учените се надяват да ги употребяват за осъществяване на разнообразни задания в лимитирани пространства.

" Микророботите могат да се употребяват да вземем за пример за ремонт или сглобяване на дребни структури или машини в индустрията, или като хирургически асистенти за пречистване на запушени артерии, прекъсване на вътрешно кървене или премахване на ракови формирания при минимално инвазивни процедури ", споделя ръководителят на плана професор Джон Роджърс.

Според разработчиците им от Северозападния университет в Еванстън, Илинойс, те съставляват още една стъпка към миниатюризацията на роботите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР