Учени от САЩ откриха нов вид клетка в сърцето, която

...
Учени от САЩ откриха нов вид клетка в сърцето, която
Коментари Харесай

Откриха нова клетка, която регулира сърдечния ритъм

Учени от Съединени американски щати откриха нов тип клетка в сърцето, която може да помогне за регулирането на неговия темп, заяви електронното издание „ Юрикалърт ".

Изследователите от университета на Нотр Дам, щата Индиана, считат, че находката им може да е от огромно значение за разбирането на избрани типове вродени недостатъци на сърцето и други болести на този орган.
Учените са открили, че когато новооткритите кафези са отстранени, сърдечният темп се форсира. В случаите, при които те са лишени от основен ген, ръководещ развиването им, сърцето стартира да бие неравномерно.

Не е открита безапелационна връзка сред новите кафези и вродените сърдечни недостатъци, само че те са позиционирани на място, където се откриват тези здравословни проблеми.

„ Не сме изцяло наясно с функционалността на тези кафези, само че концепцията, че в случай че ги премахнете, сърдечният темп се форсира, може да ги свърже с избрани болести ", споделя лекар Коди Смит, който е част от изследователския екп. Според него „ тези глиални кафези могат да играят много значима роля при регулирането на сърцето ".

Информация за откритието е оповестена в сп. „ Пъблик лайбръри ъв сайънс байолъджи ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР