Учени от Лондонския имперски колеж установиха, че някои месни и

...
Учени от Лондонския имперски колеж установиха, че някои месни и
Коментари Харесай

Супите са ефикасни в борбата с маларията

Учени от Лондонския имперски лицей откриха, че някои месни и зеленчукови супи прекъсват виталния цикъл на паразита Plasmodium falciparum, който провокира малария, оповестява уеб сайтът MedicalXpress, представен от Българска телеграфна агенция.

Специалистите са анализирали проби от 56 домашно приготвени супи, които били употребявани за лекуване на тресчица, а рецептите им са били излъчени от едно потомство на друго. Филтрираните екстракти били в 72-часов инкубационен интервал с разнообразни култури на Pl. falciparum.

Маларията може да бъде изкоренена до 2050 година

Оказало се, че пет супи фактически понижили с 50 % размножаването на паразита, като блокирали половото му съзряване. Съставът на ефикасните в битката с маларията супи варирал. Затова експертите към този момент не знаят кои съставки са най-полезни. Предстои те да бъдат разпознати в бъдещи проучвания и да се тестват в клинични тествания.

По-рано интернационален екип от учени заключи, че вярата на хората в свръхестественото, в това число в дявола и нечистата мощ, може да помогне в битката против разпространяването на инфекциозни заболявания. Маларията годишно убива към 400 хиляди души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР